Negenjarige in Phuket beweert aanhoudende ernstige haaruitval te hebben na ontvangst van een Covid-19-vaccin, zegt het Volksgezondheidsbureau niet te snel conclusies te trekken

Phuket -

Een negenjarig meisje in Thalang heeft ernstig haarverlies opgelopen nadat ze twee maanden geleden een tweede Covid-19-vaccin had gekregen en haar familie en het meisje geven de schuld aan het vaccin.

Haar moeder, mevrouw Jeeranan, wiens achternaam werd ingehouden om de identiteit van het kind te beschermen, vertelde de Phuket Express: “Mijn dochter houdt van sporten. Ze is gezond. Ongeveer twee maanden geleden kreeg ze een tweede dosis van een Covid-19-vaccin voordat haar haar begon uit te vallen. Ze was ook besmet met Covid-19 nadat ze het vaccin had gekregen.”

TPN merkt op dat volgens meerdere vooraanstaande Thaise artsen zoals Dr. Opas Karnkawinpong, Covid-19-vaccins niet garanderen dat de overdracht van het virus wordt gestopt, maar gericht zijn op het verminderen van ernstige gevallen en sterfgevallen.

“Ik heb haar naar klinieken en ziekenhuizen gebracht, maar de haaruitval wordt nog steeds erger. Artsen kunnen niet vaststellen wat de haaruitval veroorzaakt.” De moeder voegde eraan toe.

De functionarissen van het Phuket Public Health Office onderzoeken de zaak nu, maar hebben het publiek gewaarschuwd nadat het verhaal viraal ging om geen conclusies te trekken zonder bewezen bewijs dat de haaruitval verband hield met het vaccin, omdat het ook verband zou kunnen houden met andere gezondheidsproblemen of zelfs Covid19.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.