Thailand week in overzicht: generaal Prayut geschorst van PM-taken, prijzen voor instant noedels zijn voor het eerst in 15 jaar gestegen, en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National team, van vorige week, 22 tot 28 augustus, met wat commentaar. Ze zijn niet van een bepaald niveau van belang, maar worden vermeld in de volgorde van publicatiedatum.

FOTO: Prachachat

1. Het Thaise Grondwettelijk Hof beveelt generaal Prayut om zijn taken als premier van Thailand met onmiddellijke ingang te schorsen

Het Grondwettelijk Hof beval woensdag de schorsing van generaal Prayut Chan-O'Cha als premier, terwijl de gerechtelijke commissie de acht jaar durende controverse over het einde van de ambtstermijn van de minister overweegt, ingediend door parlementsleden van de oppositionele partijen. De afzetting is echter niet permanent totdat de rechtbank de eindtermijn van zijn ministerie heeft bepaald. Het arbitrageproces kan vermoedelijk ongeveer een maand of langer duren.

https://tpnnational.com/2022/08/24/thai-constitutional-court-orders-general-prayut-to-suspend-his-duties-as-thailands-prime-minister-effective-immediately/

2. Instant-noedelprijzen in Thailand goedgekeurd om te worden verhoogd tot zeven baht per verpakking

Na maandenlang protest van bedrijven vanwege aanzienlijke materiaal- en productiekosten, was de prijsstijging van instantnoedels tot één baht gekomen, van zes baht naar zeven baht per verpakking. Slechts drie merken, namelijk Mama, Wai Wai en Yum Yum, krijgen echter toestemming om hun productprijs te verhogen, wat al sinds woensdag van kracht was. Dit is voor het eerst in 15 jaar de eerste prijsverhoging.

https://tpnnational.com/2022/08/24/instant-noodle-prices-approved-to-be-increased-to-seven-baht-per-pack-effective-tomorrow/

3. Thais dagelijks minimumloon vanaf 5 oktober met 1% verhoogd

Het ministerie van Arbeid heeft de verhoging van het minimumdagloon voor het eerst in twee jaar sinds het begin van de Covid-19-pandemie officieel goedgekeurd. Het dagloon is in elke provincie gedifferentieerd, maar het hoogste tarief is altijd in Chonburi en Phuket geweest. Het hoogste tarief van 354 baht per dag zal nog steeds van toepassing zijn in Chonburi en Phuket en zal vanaf oktober ook van toepassing zijn in Rayong, terwijl het tarief in Bangkok, Nonthaburi, Nakhon Pathom, Pathum Thani, Samut Prakan en Samut Sakhon 353 baht per dag zal zijn .

Thais dagelijks minimumloon vanaf 5 oktober met 1% verhoogd

En dat was alles voor deze week. Zoals altijd bedankt voor het lezen van Pattaya News/TPN News!

Psst….wil je meer zien? Bekijk hier onze TikTok

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/