Verschillende verenigingen van uitgaansgelegenheden in Thailand vragen om verlenging van de openingstijden om 4 uur om het toerisme en de binnenlandse economie te stimuleren

Nationaal –

Verschillende verenigingen van uitgaansgelegenheden in Thailand hebben de regering opgeroepen om de openingstijden van uitgaansgelegenheden te verlengen tot 4:00 uur. om het toerisme te stimuleren en de binnenlandse economie nieuw leven in te blazen.

Weerawit Kreuasombat, voorzitter van de Patong Entertainment Business Association (PEBA), vertelde de Associated Press op maandag 29 augustus dat het probleem van vandaag is dat dezelfde regelgeving niet in het hele land van toepassing is, omdat ze niet altijd consistent zijn met de sociale context en het gedrag van een aantal bijzondere steden.

De president verklaarde: “Persoonlijk denk ik dat dezelfde regels niet in het hele land kunnen worden toegepast. Er moet gecategoriseerd zonering. Voor uitgaansgelegenheden kunnen sommige gebieden om 11:00 uur sluiten, sommige gebieden kunnen sluiten om 1:00 of 2:00 uur en sommige gebieden kunnen worden verlengd tot 4:00 uur. om aan de behoeften van toeristen te voldoen. Tegelijkertijd kan er per bestemmingsgebied goed beheer en orde zijn.”

“Veel mensen kunnen zich misschien niet voorstellen wat het voordeel is van het openen van een uitgaansgelegenheid voor nog eens 2-3 uur. Stel dat het bedrijf van uitgaansgelegenheden een gemiddelde besteding van 2,000-3,000 baht/persoon/dag kan genereren. Als de openingstijden worden verruimd, kunnen de uitgaven ook verdubbelen tot 4,000-5,000 baht/persoon/dag. In tijden van economische stimulering kan dit de economie snel en efficiënt stimuleren. Bovendien is het ook een vorm van een circulaire economie, aangezien de toename van individuele uitgaven ook leidt tot meer werkgelegenheid, bedrijven en lokale vervoersdiensten.”

FOTO: INN Nieuws

Sa-nga Ruangwatthanakul, voorzitter van de Khaosan Road Business Operators Association, zei dat, aangezien de ondernemers altijd de richtlijnen van de overheid en twee jaar van Covid-beperkingen hadden gevolgd, de overheid hen zou moeten compenseren voor tijdverspilling, inkomstenderving en toenemende schuldenlast door uitbreiding van de openingstijden van uitgaansgelegenheden.

“Vandaag richten we ons op het aantrekken van buitenlandse toeristen om naar het land te reizen om inkomsten voor het land te genereren. Maar toeristen hebben verschillende voorkeuren, dus we moeten ons aanpassen aan de behoeften van de toeristen, afhankelijk van elk gebied, om zoveel mogelijk inkomsten te genereren, "vervolgde hij.

FOTO: Prachachat

Thanakorn Kuptajit, adviseur van de Thai Alcohol Beverage Business Association (TABBA), onthulde zijn redenen ter ondersteuning van de uurverlenging dat het een onderdeel is van het verbeteren van de sfeer van nachttoerisme en dat het kan worden getest in populaire toeristische gebieden, zoals Khao San Road, Pattaya, Krabi, Phang Nga, Chiang Mai, Phuket, Hua Hin en Samui, zodat de economie geleidelijk kan herleven.

Bovendien voegde Sadis Chaithieng, voorzitter van de Thai Public Taxi Association, eraan toe dat de verlenging van de openingstijden van uitgaansgelegenheden ook ten goede zal komen aan taxi's, motortaxi's, driewielers en andere soortgelijke vervoersdiensten, omdat ze meer service kunnen bieden en meer geld kunnen verdienen aan de toeristen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Afbeelding na berichtinhoud
National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.