Feature: Een toeristengids voor enkele van de grootste veranderingen in Phuket voor bezoekers die er niet zijn geweest sinds de Covid-19-pandemie

Phuket-

Phuket is al meer dan twee jaar geïsoleerd sinds de Covid-19-pandemie Thailand voor het eerst trof in januari 2020. Door het plotselinge gebrek aan toeristen viel het kleine, levendige en toeristisch veerkrachtige eiland, en het viel jarenlang hard als bedrijven werden stilgelegd, werknemers werden ontheemd en sommigen ontvluchtten het eiland op zoek naar een betere toekomst.

Het licht is echter weer aangestoken op het eiland met de terugkeer van toeristen nadat de regering eindelijk had besloten alle ongunstige Covid-19-regelgeving te schrappen. De Thailand-pas is weg, de Test & Go is ook voorgoed verdwenen en nu is Phuket weer tot leven gekomen met aanzienlijk meer toeristen.

Dus, als je nu niet op het eiland bent en je afweegt of je naar Phuket wilt komen of niet, heeft de TPN-media hier enkele van de veranderingen en updates op verschillende delen van het eiland besproken die je misschien nuttig vindt en die je uiteindelijke beslissing gemakkelijker maken . Zonder verder oponthoud, laten we beginnen.

1. Cannabis werd dit jaar gedecriminaliseerd in Thailand en bevindt zich momenteel juridisch in een grijs gebied. De toestemming is voor privégebruik, maar niet voor openbaar roken. Vroeger was cannabis een beetje gebruikelijk, vooral in Patong, maar nog steeds illegaal en duur. Nu kun je het voor nu legaal verkopen op veel bekende plaatsen zoals in Phuket Town, weekendmarkten en wandelstraten tegen lagere prijzen. De regering debatteert nog steeds over definitieve wetten over cannabis.

2. Het beroemde gebied voor buitenlandse bezoekers, Bangla Road in Patong, is na de Covid-crisis weer tot leven gekomen. In tegenstelling tot vroeger zijn er echter nog steeds minder toeristen dan voorheen. Sommige bars en uitgaansgelegenheden waren nog gesloten. Sommige exploitanten van uitgaansgelegenheden konden vóór de versoepeling niet overleven.

3. Het beroemde Thai-boksen Soi Ta-iad heeft minder buitenlandse toeristen die Thai-boksen kwamen leren dan vóór Covid-19, waarbij veel boksscholen permanent gesloten zijn

4. Sommige hostels en hotels in Phuket zijn permanent gesloten vanwege financiële problemen omdat er tijdens de Covid-crisis weinig buitenlandse toeristen waren. Hoteluitbaters kunnen niet overleven vóór de versoepeling.

5. Het warenhuis Central Patong dat drie jaar geleden werd geopend, is sinds vorig jaar tijdelijk gesloten. Ze stellen dat dit komt doordat de meeste van hun klanten buitenlanders zijn. Deze maand hebben ze echter net aangekondigd dat het warenhuis volgende maand weer opengaat. Inmiddels is er in Thalang een nieuw Robinson warenhuis gebouwd. Het is net vorige week heropend.

6. Er zijn momenteel niet veel grote wegenbouwprojecten in Phuket. De lang voorgestelde en besproken Phuket Light Rail van het noorden naar het zuiden van het eiland is officieel gepauzeerd voor wat relevante instanties een beoordeling van het projectbudget noemen.

Dat zou een kort overzicht moeten zijn van enkele van de belangrijkste veranderingen en updates die tijdens de pandemie in Phuket zijn gebeurd. Je zou kunnen zeggen dat de levens op het eiland nu met hoge snelheden verder gaan met de terugkeer van toeristen en de heropening van bedrijven.

Hoewel sommige bedrijven helaas moesten sluiten vanwege hun financiële problemen, ontspruiten de nieuwe vol kleuren en frisheid, en ze zijn net zo goed. Al deze veranderingen hebben de zaken in Phuket op goede en slechte manieren veranderd, en de enige manier om erachter te komen is door het zelf te komen bekijken.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.