E-sigaretten blijven verboden op de Thaise markt, herhaalt de minister van Volksgezondheid

Nationaal –

Thailand herhaalt zijn standpunt over het verbieden van alle vormen van e-sigaretten, inclusief de verkoop en invoer van de producten in het land.

Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul zei tijdens de 20e Nationale Conferentie over Tabak en Gezondheid op maandag 29 augustus dat elektronische sigaretten en andere nieuwe manieren van roken een verborgen gevaar vormen in de samenleving, vooral onder jongeren en tieners.

Hij noemde een onderzoek uitgevoerd door het National Statistical Office of Thailand in 2021, waaruit blijkt dat meer dan de helft van de ongeveer 80,000 rokers van e-sigaretten in Thailand tieners waren tussen de 15 en 24 jaar.

“De resultaten van het onderzoek toonden aan dat e-sigaretten nieuwe rokers hebben gecreëerd, vooral onder jongeren. Ze begonnen sneller te roken en hadden meer kans om last te krijgen van sigarettenrook, wat een negatieve impact had op de samenleving, de economie en het milieu”, zegt Anutin.

De minister herhaalde ook dat het ministerie van Volksgezondheid onder zijn driejarige leiding nooit het gebruik en de invoer van e-sigaretten in welke vorm dan ook had gesteund en ten strengste had verboden.

“Het maakt niet uit welke vorm van e-sigaret wordt geadverteerd dat ze onschadelijk zijn of geen effect hebben op de gezondheid, het ministerie van Volksgezondheid kocht dergelijke excuses niet en steunde op geen enkele manier e-sigaretten. Maar degenen die vapen werden gezien, droegen meestal e-sigaretten die illegaal waren geïmporteerd. Ambtenaren kunnen alleen juridische stappen ondernemen tegen rokers als ze worden betrapt. En inbeslagnames van e-sigaretten zouden hun verkoop online en op de zwarte markt blijven verbieden”, voegde hij eraan toe.

Ondertussen wezen online critici er onmiddellijk op dat Thailand onlangs op 9 juni marihuana heeft gedecriminaliseerd, maar een hard standpunt blijft innemen over vapen en shisha.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/