Franse toerist gered nadat hij zaterdagavond verdwaald was in jungle op Koh Phangan

Ko Phangan, Surat Thani –

Een Franse toerist, 26, werd zaterdagavond 27 augustus gered nadat hij naar verluidt was verdwaald in een jungle op Koh Phangan in de provincie Surat Thani.

Ambtenaren van de toeristenpolitie van Koh Samui en de provinciale politie van Koh Phangan begonnen de zoektocht nadat ze een melding hadden ontvangen van de hotline van de toeristenpolitie van een buitenlandse toerist die verdwaald was in de jungle van een berg nabij het dorp Ban Khok Kruat nr. 2 in het kanton Ban Tai.

De locatie van de toerist, die later werd geïdentificeerd als Marouan Ruatbi, 26, werd gedetecteerd via een mobiele applicatie. De zoektocht verliep echter wat moeizaam omdat het team meer dan drie kilometer moest lopen, op zoek naar de toerist op een dicht bospad in de dageraad. Het proces duurde een uur voordat de toerist werd gevonden.

Marouan was uitgedroogd en had enkele wonden aan zijn armen en handpalmen. De reddingswerkers verleenden vervolgens eerste hulp en voorzagen hem van water voordat ze de Franse toerist terugbrachten naar zijn accommodatie.

Foto beleefdheid: Naewna

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.