Vietnamese man gearresteerd na diefstal van 15,000 baht contant en een iPhone van een Nederlandse toerist op het eiland Samui

FOTO: Naewna

Samui, Surat Thani –

Een Vietnamese verdachte is gearresteerd nadat hij 15,000 baht en een iPhone had gestolen van een Nederlandse toerist terwijl hij zich in een uitgaansgelegenheid op het eiland Samui bevond.

De politiechef van Bo Phut, kolonel Yutthana Sirisombat, vertelde de lokale Thaise media: "Mr. Hanifi Mert, 25, uit Nederland, heeft vorige week op 20 augustus aangifte gedaanth dat zijn iPhone 13 en 15,000 baht uit zijn tas zijn gestolen terwijl hij aan het dansen was in een uitgaansgelegenheid in de buurt van Cha Weng Beach.”

“We hebben camerabeelden bekeken in de uitgaansgelegenheid. De mannelijke verdachte nam geld en een mobiele telefoon van meneer Mert.” verklaarde Yutthana.

“De verdachte werd deze week later gearresteerd in de buurt van Chaweng Beach. Hij werd geïdentificeerd als Mr. Tueng, Vietnamees onderdaan. Hij bekende dat hij de spullen van de toerist had gestolen. Hij stuurde de mobiele telefoon per pakket naar Bangkok en ontving 4,000 baht. We hebben de mobiele telefoon eindelijk in beslag genomen en teruggegeven aan meneer Mert.' Yutthana ging verder.

"Dhr. Mert zei dat hij erg blij is en bedankte onze officieren. Hij zal zijn vrienden vertellen om naar Samui Island te komen. Hij heeft ook een plan om hier zaken te gaan doen.” Yutthana besloot.

De politie van Samui maakte echter geen melding van de vermiste 15,000 baht.

“De verdachte Mr. Tueng zei dat hij 7,000 baht betaalde aan iemand die hem via een natuurlijke grens naar Thailand kan brengen. Hij woonde meer dan 10 jaar als verkoper op Samui Island, dus hij kan Thais spreken, maar heeft geen wettelijk visum.” voegde Yutthana toe.

Tueng wordt beschuldigd van diefstal en het illegaal binnenkomen van het land en zal worden uitgezet nadat hij boetes heeft gekregen voor zijn recente diefstal.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.