Thais dagelijks minimumloon vanaf 5 oktober met 1% verhoogd

nationaal —

Het Thaise dagelijkse minimumloon wordt vanaf 5 oktober met gemiddeld 1% verhoogd, met het hoogste tarief van 354 baht in Chonburi, Rayong en Phuket.

De vergadering om de loonsverhoging te overwegen vond gisteren, 26 augustus, plaats op het ministerie van Arbeid en werd bijgewoond door de nationale looncommissie bestaande uit 19 vertegenwoordigers van arbeidsgroepen, werkgevers en overheidsfunctionarissen.

Het dagelijkse minimumloon in Thailand is sinds het begin van de Covid-19-pandemie al minstens twee jaar niet verhoogd, maar de kosten van levensonderhoud zoals transport, gas, elektriciteit of zelfs instant noedels schieten omhoog. Daarom moest de commissie de arbeiders helpen om met deze last om te gaan door het loon te verhogen, zei Boonchob Suthamanaswong, de permanente secretaris van het ministerie van Arbeid.

Het huidige minimumdagloon is afhankelijk van elke provincie met het hoogste tarief van 336 baht in Chonburi en Phuket. De nieuwe tarieven zullen volgens Boonchob variëren van 328 tot 354 baht met een gemiddelde van 337 baht of 5.02% op basis van het principe van eerlijkheid voor zowel werkgevers als werknemers.

Het hoogste tarief van 354 baht per dag is van toepassing in Chonburi, Rayong en Phuket, terwijl degenen die in Bangkok, Nonthaburi, Nakhon Pathom, Pathum Thani, Samut Prakan en Samut Sakhon werken 353 baht per dag krijgen. De nationale looncommissie stemde om de verhoging unaniem goed te keuren, aldus Boonchob. Het nieuwe tarief gaat in per 1 oktober, in afwachting van de goedkeuring van het kabinet volgende week.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.