Zesde bevestigde geval van Monkeypox in Thailand gemeld in Maha Sarakham

Maha Sarakham-

Thailand gisteren (26 augustusth), meldde het zesde bevestigde geval van Monkeypox, een Thaise vrouw in Maha Sarakham, in het noordoosten van Thailand.

De directeur-generaal van het Department of Disease Control, Dr. Opas Karnkawinpong, onthulde dat de laatste patiënt een 21-jarige Thaise vrouw was die een massagemedewerker is die onlangs terugkwam uit Qatar.

Haar tijdlijn is als volgt:

- Augustus 10th een rode uitslag begon van haar geslachtsdelen terwijl ze in Qatar was.

– Op 21 augustus keerde ze terug naar Thailand en arriveerde bij haar huis in Maha Sarakham.

– 22 augustus naar een plaatselijk ziekenhuis gegaan met koorts en gezwollen lymfeklieren.

- Augustus 24th ze werd bevestigd met Monkeypox.

Dr. Opas voegde toe: “Het is duidelijk dat de patiënt een geïmporteerd geval uit het buitenland was. Er zijn vier hoogrisicocontacten en 24 laagrisicopersonen uit deze zaak. De patiënt- en risicogevallen worden nu nauwlettend in de gaten gehouden door medisch personeel en volksgezondheidsfunctionarissen. De directeur-generaal drong er bij het publiek op aan kalm te blijven, aangezien de ziekte niet gemakkelijk wordt opgelopen.”

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.