Geïsoleerde zware tot zeer zware regenval voorspeld in de meeste delen van Thailand dit weekend als gevolg van "MA-ON" tropische depressie, meldt de Thaise Meteorologische Afdeling

Nationaal –

De Thaise meteorologische afdeling voorspelt geïsoleerde zware tot zeer zware regenval in de meeste delen van Thailand van vrijdag de 26e tot en met zaterdag de 27e als gevolg van de verlaging van de tropische depressie "MA-ON" boven Laos en boven-Myanmar.

Er wordt meer regen voorspeld voor Boven-Thailand en geïsoleerde zware tot zeer zware regenval is mogelijk in het noorden, het noordoosten, het centrum, inclusief Bangkok en zijn omgeving, het oosten en het zuiden vanaf 26 augustus om 5 uur. tot 00 augustus om 27 uur.

In het noordelijke deel worden vrij verspreide onweersbuien en geïsoleerde zware tot zeer zware regenval voorspeld in Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Nan, Phrae, Lamphun, Lampang, Uttaradit, Tak, Kamphaeng Phet, Sukhothai, Phichit, Phitsanulok , en Phetchabun met een minimumtemperatuur van 23-26 °C en een maximum van 28-31 °C.

In het noordoosten worden vrij verspreide onweersbuien en geïsoleerde zware tot zeer zware regenval verwacht in Loei, Nong Khai, Nong Bua Lamphu, Bueng Kan, Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Chaiyaphum, Khon Kaen, Kalasin, Mukdahan, Maha Sarakham , Roi Et, Yasothon, Nakhon Ratchasima, Buriram en Surin met een minimumtemperatuur van 23-25 ​​°C en een maximum van 29-32 °C.

In Centraal-Thailand worden vrij wijdverbreide onweersbuien en geïsoleerde zware regenval voorspeld in Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Sing Buri, Ang Thong, Lopburi, Saraburi, Suphan Buri, Kanchanaburi, Ratchaburi, Nakhon Pathom, Ayutthaya, Samut Songkhram, Samut Sakhon, en Bangkok en omgeving met een minimumtemperatuur van 23-24 °C en een maximum van 30-34 °C.

In het oostelijk deel worden vrij verspreide onweersbuien en geïsoleerde zware tot zeer zware regenval voorspeld in Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat met een minimumtemperatuur van 22-24 °C en een maximum van 27-31 °C.

Aan de oostkust van Zuid-Thailand, verspreide onweersbuien en geïsoleerde zware regenval
worden verwacht in Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani en Nakhon Si Thammarat met een minimumtemperatuur van 22-25 °C en een maximum van 32-33 °C. De golfhoogte is ongeveer 1 meter en bij onweersbuien 1-2 meter.

Aan de westkust van Zuid-Thailand zijn in Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang en Satun vrij wijdverbreide onweersbuien en geïsoleerde zware tot zeer zware regenval waarschijnlijk met een minimumtemperatuur van 22-24 °C en een maximum van 29- 33 °C.

Vanaf Phuket is de golfhoogte ongeveer 1-2 meter en ongeveer 2 meter in onweersbuien.
Vanaf Krabi naar beneden is de golfhoogte ongeveer 1 meter en bij onweersbuien 1-2 meter.

Het ministerie waarschuwt het publiek ook om op te passen voor zware tot zeer zware regenval en de opeenhoping ervan die plotselinge overstromingen en overlopen kan veroorzaken, vooral langs de waterwegen in de buurt van uitlopers en laaglanden gedurende de hele periode.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/