Het Thaise Grondwettelijk Hof beveelt generaal Prayut om zijn taken als premier van Thailand met onmiddellijke ingang te schorsen

Bangkok -

Het Thaise Grondwettelijk Hof heeft op woensdag 24 augustus voor generaal Prayut Chan-O'Cha gestemd om zijn taken als premier op te schorten totdat de uitspraak van de rechtbank over zijn controverse over zijn ambtstermijn van acht jaar is gedaan.

Volgens lokale media stemde de Judiciary Committee vanmorgen met 5 voor 4 in het quorum voor. Het bevel is onmiddellijk van kracht totdat de rechtbank uitspraak doet, waarbij het proces vermoedelijk ongeveer een maand of langer kan duren.

Het debat is voorbij als Prayut zijn termijn van acht jaar heeft overschreden. Tegenstanders beweren dat hij dat wel heeft gedaan, rekening houdend met de tijd sinds hij het roer overnam tijdens een staatsgreep in 2014. Prayut en de regering beweren van niet, aangezien de huidige grondwet in 2017 werd voltooid en Prayut daarvoor geen premier was. Het constitutionele hof heeft ermee ingestemd om de zaak te bespreken en Prayut tijdelijk te schorsen tijdens deze periode.

In de tussentijd zal vice-premier Prawit Wongsuwan dienen als waarnemend/waarnemend premier.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.