Prominente Thaise artsen tegen verlengde sluitingstijden nachtleven, beweren dat toeristen niet naar Thailand komen om te feesten, maar voor stranden en tempels

Thailand -

Prominente Thaise artsen hebben gewaarschuwd voor het voorstel van een verlenging van de sluitingstijd om 4:00 uur voor uitgaansgelegenheden in toeristische zones, wat volgens hen meer verkeersdoden, misdaad en persoonlijke ongevallen zal veroorzaken, omdat er meer tijd is om alcohol te drinken.

Ons vorige verhaal:

Het ministerie van Toerisme en Sport zal officieel voorstellen aan het Centrum voor COVID-19 Situatieadministratie (CCSA) voor uitgaansgelegenheden worden vanaf dit hoogseizoen in oktober verlengd tot 4:00 uur.

Dokter Taejing Siripanich, een secretaris van de Don't Drive Drunk Foundation, heeft zijn mening gegeven over het plan: “Het uitbreidingsplan van 4:00 uur kan niet zeker garanderen dat de economie wordt gestimuleerd. Aan de andere kant moet dit misschien een wisselwerking zijn met gezondheid en veiligheid van mensen.”

“Ik geloof dat buitenlandse toeristen niet naar Thailand komen vanwege nachtclubs, drinken en feesten. De meesten van hen willen hier komen vanwege natuurlijke en culturele toeristische plaatsen zoals stranden, parken, traditionele Thaise cultuur en tempels. De sluitingstijd van 4:00 uur is meer voor Thais', voegde Dokter Taejing eraan toe.

“Volgens de statistieken van verkeersongevallen zijn er dit jaar meer verkeersdoden dan vorig jaar nadat uitgaansgelegenheden werden versoepeld door eerdere door Covid-19 verplichte sluitingen. Zal deze sluitingstijd van 4:00 uur de moeite waard zijn om door te gaan?”, vroeg dokter Taejing zich af.

Dokter Prasit Wattanapa van de Mahidol University voegde toe: “Persoonlijk ben ik het niet eens met dit idee. Ik denk dat het te veel is. De meeste van onze huidige Covid-19-patiënten zijn werkende mensen die graag 's nachts rondhangen. Nadat ze besmet zijn geraakt door nachtclubs, gaan ze terug naar huis en besmetten ze hun families. De sluiting van 2:00 uur is voldoende voor alle zones. Gezonde mensen hebben voldoende slaap nodig en zouden meer gezonde bezigheden moeten zoeken.”

Een definitief besluit over het voorstel van 4:00 uur kan volgende week al komen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.