Lokale massageverkopers in Phuket protesteren tegen buitenlandse investeerders die naar verluidt winkels exploiteren tegen veel lagere prijzen

Phuket -

Ongeveer 80 lokale massageverkopers in Phuket protesteerden bij het stadhuis van Phuket en klaagden over massagewinkels waarin naar verluidt werd geïnvesteerd door buitenlanders die met veel lagere prijzen werkten, wat hun bedrijf schade toebracht.

Het protest van gisterochtend (19 augustus)th) werd geleid door de heer Tansiwit Klaichaem van plaatselijke verenigingen van massageverkopers. Ze dienden een brief in bij de gouverneur van Phuket.

De heer Tansiwit vertelde The Phuket Express: “Er is een massagewinkelketen waarin door buitenlanders is geïnvesteerd, maar die wordt beheerd door Thais. Ze hebben veel winkels in Phuket, allemaal in wezen een kopie van elkaar. Normaal gesproken is de prijs voor een massage in Phuket, zoals overeengekomen door lokale massageverenigingen, ongeveer 300 baht, maar de massagekosten voor deze winkel bedragen slechts 150 baht. Deze prijs is onmogelijk omdat de kosten hoger zouden moeten zijn. Deze keten participeert niet in lokale verenigingen en heeft geweigerd naar ons te luisteren. Dus nu moeten we naar een hoger niveau van autoriteit gaan.”

“Andere lokale massagewinkels die tijdens de Covid-19-pandemie zijn gesloten, kunnen niet heropenen omdat ze het zich niet kunnen veroorloven om met die lage prijs te werken. Andere lokale massagewinkels die nu worden geopend, hebben ook minder klanten, omdat ze allemaal gebruik maken van de goedkopere massageketens met een lagere prijs.”

De vice-gouverneur van Phuket, Arnuparp Rodkwan Yodrabam, vertelde The Phuket Express: "We zullen zo snel mogelijk een oplossing voor dit probleem vinden en de massagewinkels controleren om te zien of ze hieraan voldoen. Het is onduidelijk of de keten op dit moment iets illegaals doet en verder onderzoek nodig heeft, maar omdat ze veel mensen ter plaatse van streek maken en onrust veroorzaken, moet er een vreedzame oplossing en compromis worden gevonden tussen de verschillende partijen.”

De naam van de keten werd in afwachting van het nader onderzoek achtergehouden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.