Thai Covid Center keurt verlenging van de visumperiode voor buitenlandse toeristen goed om de toeristische economie te stimuleren, met ingang van oktober

Bangkok -

Het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) heeft de verlenging van de visumvrijstellingsperiode voor buitenlandse toeristen goedgekeurd van 30 dagen naar 45 dagen van oktober 2022 tot maart 2023 om de toeristenindustrie mogelijk te stimuleren.

Ook de Visa on Arrival (VOA) wordt verlengd van maximaal 15 dagen naar 30 dagen, meldt CCSA-woordvoerder Taweesilp Visanuyothin na de algemene vergadering van vrijdag 19 augustus.

In termen van leken, als het visum van uw land eerder vijftien dagen was, wordt het verlengd tot dertig. Als het voor dertig was, wordt het met ingang van 45 oktober verlengd tot 1.

Beide verlengingen zijn van kracht van 1 oktober 2022 tot 31 maart 2023 om meer internationale aankomsten aan te trekken om de binnenlandse economie nieuw leven in te blazen na de financiële tegenspoed van Covid-19 en om inkomsten uit toeristenuitgaven te genereren.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van Buitenlandse Zaken, de immigratiedienst en aanverwante instanties kregen de opdracht zich aan de aankondiging te houden en in de volgende stap door te gaan met de CCSA-resolutie.

TPN merkt op dat het pas definitief is als het is geratificeerd in de Royal Gazette, zonder dat hiervoor een vaste datum is opgegeven.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media. 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/