Meer dan vier miljoen buitenlandse toeristen zijn aangekomen in Thailand sinds de heropening van het hele land in januari, meldt de Thailand's Tourism Authority

Nationaal –

De Tourism Authority of Thailand (TAT) meldde op woensdag 17 augustus dat het totale aantal buitenlandse toeristen dat Thailand binnenkomt de vier miljoen heeft bereikt sinds de heropening van het hele land op 1 januari.

TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn vertelde de pers dat nadat de regering haar maatregelen en registraties voor buitenlandse toeristen in januari had versoepeld, werd gemeld dat in totaal 4,015,504 toeristen het land hadden bezocht van 1 januari tot 16 augustus, wat wijst op een geleidelijke verbetering van het toerisme industrie.

"TAT verwachtte dat vanaf 31 augustus het aantal buitenlandse toeristen 4.5 miljoen mensen zou bereiken en dat er ongeveer 40,000+ mensen per dag in het land zouden aankomen", voegde de gouverneur eraan toe.

TAT heeft zijn doelstelling van 10 miljoen buitenlandse toeristen tegen 2022 behouden, met een verwacht aantal buitenlandse toeristen van minstens 1 miljoen per maand tussen augustus en september. Ook in het vierde kwartaal, van oktober tot december, wordt een gemiddelde stijging van 1.5 miljoen mensen per maand voorspeld.

De inkomsten van internationale toeristen worden ook verwacht op 625.8 miljard baht in 2022, terwijl de binnenlandse markt naar verwachting 160 miljoen mensen zal zijn voor de driemaandelijkse periode, wat ongeveer 656 miljard baht aan inkomsten genereert, wat leidt tot een totale doelstelling van de toeristische inkomsten, van buitenlandse en Thaise toeristen, van 1.2 biljoen baht.

Volgens de TAT is de top vijf van nationaliteiten die van 1 januari tot 16 augustus naar Thailand zijn gereisd Maleisië met 526,051 mensen, gevolgd door India met 395,025, Lao PDR met 218,043, Singapore met 213,523 en het Verenigd Koninkrijk met 193,003.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/