Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) om de aankondiging van Covid-19 als overdraagbare ziekte onder toezicht op vrijdag te bespreken

FOTO: Covid-19 Centrum

Bangkok -

Het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) is van plan om tijdens de volgende vergadering op vrijdag 19 augustus de mogelijkheid te bespreken om Covid-18 aan te kondigen als een overdraagbare ziekte onder toezicht.

Generaal Supot Malaniyom, secretaris-generaal van de Nationale Veiligheidsraad (NSC), vertelde donderdag aan de pers dat de CCSA-commissie het voorstel van de Volksgezondheid om Covid-19 als een overdraagbare ziekte te verklaren onder toezicht zou beschouwen.

Bovendien zou de bijeenkomst de heropening van de grens bij verschillende nationale controleposten inhalen nadat ze meer dan een maand waren heropend. De distributie van vaccins en medicijnen zou ook worden besproken tijdens de vergadering van vrijdag.

Op de vraag of de CCSA voor 1 oktober zou worden ontbonden als de ziekte zou worden geclassificeerd als een overdraagbare ziekte onder toezicht, verklaarde generaal Supot dat dit ondanks de aankondiging van de versoepeling van de situatie zou afhangen.

"Als het nodig is, moeten er nog steeds exclusieve wetten en regels worden geïmplementeerd om de verspreiding van de ziekte te beheersen en te voorkomen", voegde de chef eraan toe.

Bovendien leek generaal Supot te concluderen dat er op dit moment geen plannen waren om het impopulaire nooddecreet, dat sinds april 2020 van kracht is, te laten vallen. Critici beweren dat het decreet wordt gebruikt om potentiële pro-democratische protesten te stoppen, maar de regering beweert dat het decreet nodig is voor administratieve procedures als onderdeel van Covid.

Ten slotte zei de generaal ook dat de Tourism Authority of Thailand niet officieel naar voren was gekomen tijdens de vergadering van deze week om stel langere nachtlevensuren voor in bepaalde toeristische gebieden en voegde er ook aan toe dat dit discutabel was als het de jurisdictie van de CCSA-advertentie zou moeten zijn om een ​​formeel proces te doorlopen om legaal te worden. Het was echter mogelijk dat het een late toevoeging zou worden.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/