Phuket-agent veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf na het neerschieten van een noedelverkoper in Patong in 2021

Patong, Phuket –

Een politieagent uit Phuket is veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf na het neerschieten van een noedelverkoper in Patong in februari vorig jaar, 2021.

Ons vorige verhaal:

Politie-korporaal Pornthep Channarong, 25, vertelde de politie naar verluidt dat hij zwaar dronken was toen hij uitging om zijn overplaatsing te vieren en naar verluidt verkoper Aroon Thongplub neerschoot.

Vandaag (16 augustus) heeft de provinciale rechtbank van Phuket het vonnis gelezen en is het ermee eens dat de beklaagde, Pornthep, van plan was een andere persoon te vermoorden. De straf is 33 jaar en vier maanden gevangenisstraf.

De beklaagde moet het slachtoffer binnen 20 jaar een schadevergoeding betalen van in totaal 7,992,500 baht.

Wel heeft verweerder goed meegewerkt aan de rechtbank. De straf is verlaagd tot 25 jaar en vier maanden gevangenisstraf met een boete van 1,000 baht en het betalen van een schadevergoeding van 7,992,500 baht aan het slachtoffer.

Volgens media van TPN is het slachtoffer na het incident blijvend gehandicapt en niet meer in staat om te lopen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.