Thais-Chinese Hungry Ghost lokale traditie in Phuket is aan de gang

Phuket -

De Thais-Chinese Hungry Ghost lokale traditie in Phuket is begonnen.

Gisteren (14 augustus) vond de lancering van de jaarlijkse ceremonie plaatsth) op de tweede verdieping op de Tessaban 1-markt of Ban San-markt op Ranong Road in Phuket Town. 'Por Tor Kong', de 'God van Por Tor' of 'The King of Hell', werd tijdens de ceremonie geplaatst.

Het festival heet 'Por Tor' in Phuket, maar het is bij buitenlanders bekend als 'Hungry Ghost'. Thais-Chinezen in Phuket geloven dat de geesten van hun voorouders terug naar de aarde worden vrijgelaten om hun familie en familie te bezoeken in deze tijd van het jaar van de maankalender.

Een van de belangrijkste offers voor hun voorouders zijn rode schildpadcakes. Schildpadden vertegenwoordigen een goede gezondheid en een lang leven, terwijl rood ook de kleur van geluk is voor de Chinezen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya en Chonburi, met de nadruk op vertalingen tussen het Thais naar het Engels en bemiddelt tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve bij het pendelen tussen de drie.