Fijne moederdag en gelukkige verjaardag aan de koningin-moeder van The Pattaya News/TPN National

Nationaal –

In Thailand wordt Moederdag jaarlijks gevierd op 12 augustus ter herdenking van de verjaardag van Hare Majesteit Koningin Sirikit, de moeder van alle Thaise mensen.

Moeder Rajawongse (MR) Sirikit Kitiyakara, geboren op 12 augustus 1932, was de oudste dochter van prins Nakhatra Mongkol Kitiyakara en moeder Luang Bua Snidwongse. Dit jaar markeert ze haar 90e verjaardag.

Om Moederdag in Thailand te vieren, zullen Thaise mensen blauw dragen, de kleur van de koningin-moeder. Openbare plaatsen en overheidsgebouwen zullen hun plaatsen versieren met nationale vlaggen, de persoonlijke vlag van de koningin-moeder en het portret van de koningin-moeder.

Georganiseerd door overheidsfunctionarissen, zal 's ochtends een aalmoesceremonie worden gehouden, gevolgd door een ceremonie van kaarslicht en vuurwerk in het hele land.

In gezinnen boden kinderen traditioneel hun moeders jasmijnbloemen aan, die het moederschap en onvoorwaardelijke liefde symboliseren. De meeste scholen organiseren een moederdagceremonie voor hun leerlingen om respect te betuigen en hun geliefde moeders te bedanken.

Moederdag is ook een tijd van familiereünie, aangezien veel Thaise families samenkomen en hun moeders mee uit eten nemen, maar ook om bij te praten en van hun tijd samen te genieten.

Lang leve de koningin-moeder en een fijne moederdag van het personeel van The Pattaya News/TPN News!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.