Minister van Toerisme en Sport stelt verlenging van openingstijden voor uitgaansgelegenheden in populaire toeristische attracties voor

Nationaal –

De minister van Toerisme en Sport bereidt een voorstel voor om de openingstijden van uitgaansgelegenheden vanaf 2 uur voor te stellen. tot 00 uur. aansluiten bij het toeristengedrag.

Minister Phiphat Ratchakitprakarn onthulde op donderdag 11 augustus dat het voorstel volgende week ter goedkeuring zal worden voorgelegd aan de vergadering van het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA).

Phiphat voegde toe: “De verlenging is in lijn met het gedrag van buitenlandse toeristen, zoals Europese en Midden-Oosterse onderdanen die regelmatig rond 10:00 uur aan het diner begonnen. en begon te drinken om middernacht. Dus toen ze plezier begonnen te krijgen, werd het tijd om de uitgaansgelegenheden te sluiten. De huidige openingstijden voldeden dus niet zo goed aan de wensen van de toeristen.”

Dit zal echter niet landelijk gelden, maar alleen in daarvoor geschikte bestemmingsplannen. Volgens de minister bestudeert het ministerie de proefzones die meestal populaire toeristische bestemmingen zijn, zoals Khaosan Road in Bangkok, Bangla Road in Patong Beach van Phuket, Walking Street in Pattaya, Ao Nang in Krabi, Khao Lak in Phang Nga , Hua Hin, Samui en Chiang Mai. De lijst met gebieden waar 4 uur 's ochtends van toepassing is, is nog niet definitief, merken we op.

Het ministerie heeft in eerste instantie lokale ondernemers geïnformeerd om een ​​team te vormen om met hun provinciegouverneur te overleggen over hun voornemen om een ​​bestemmingsplan in te stellen. De zonering mag de mensen in de gemeenschap echter op geen enkele manier storen.

"Als de discussie goed is verlopen, zal het ministerie overleggen met het ministerie van Binnenlandse Zaken om de goedkeuring van het bestemmingsplan te overwegen voordat het aan de CCSA wordt voorgesteld", vervolgde Phiphat.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.