Thaise politie herinnert het publiek eraan dat veiligheidsgordels verplicht zullen zijn voor alle passagiers, die begin september van kracht worden

Nationaal –

Het Metropolitan Police Bureau herinnert het publiek aan de nieuwe verordening om: alle passagiers in voertuigen verplichten om tijdens de hele reis veiligheidsgordels te dragen, zoals gepubliceerd in de Staatscourant van mei vorig jaar.

Plaatsvervangend commissaris en woordvoerder Jirasan Kaewsangek verklaarde donderdag 11 augustus dat de regeling onderdeel is van Wegenverkeerswet nr. 13 die op 5 september in werking treedt.

Afgezien van de seat beats, omvat de wet ook een autostoeltje voor kinderen of een speciale stoel voor kinderen onder de zes jaar om het risico op ernstig en dodelijk letsel te verminderen. Het legale en veilige stoelontwerp zal later worden aangekondigd na overweging van de Royal Thai Police.

De plaatsvervangend commissaris zei: “De Koninklijke Thaise politie zal binnenkort een volledige wet vrijgeven. Als het voor 5 september kan, zal de officiële implementatie binnen 90 dagen flexibel zijn en wordt de wet onmiddellijk aangekondigd. Wat de bezuinigingen betreft, zal de politie in eerste instantie waarschuwingen geven om het publiek te informeren tijdens de eerste periode van de implementatie. We zouden geen prioriteit geven aan de arrestatie en zouden geval per geval bekijken.”

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.