Enorme walvishaai dood gevonden in Krabi

Krabi-

Een enorme walvishaai werd dood gevonden in de buurt van een eiland in Krabi.

De walvishaai werd gisteren (9 augustus) dood aangetroffen op een strand bij een resort op het eiland Lanta Yai in het district Lanta Island. De Koninklijke Thaise Marine en stafleden van de Marine Resources en het Andaman Coastal Research Center gingen ter plaatse.

De mannelijke walvishaai is 7.3 meter lang en woog 2.5 ton (2,500 kilogram). De walvishaai begon te ontbinden. Er waren geen tekenen van verwondingen door visuitrusting.

De heer Somboon Kangrang, de resortmanager, vertelde The Phuket Express: "De dode walvishaai was aangespoeld op het strand bij het resort voordat ik de ambtenaren belde."

Een beroemde lokale duiker genaamd Mr. Gai Tong vertelde The Phuket Express: "Het kan dezelfde walvishaai zijn die we vaak zagen in de buurt van Phi Phi Island en Lanta Island. In de afgelopen tien dagen hebben we het niet gezien.”

Medewerkers namen enkele monsters van de walvishaai voor verder onderzoek. De walvishaai werd vlakbij begraven.

TPN merkte op dat walvishaaien meestal worden gevonden in de Andamanse Zee. Het is een beschermd zeedier omdat het met uitsterven wordt bedreigd. Voor vissers is de dood van een walvishaai een groot verlies voor de zee, aangezien de walvishaai overvloedige mariene hulpbronnen vertegenwoordigt.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.