UPDATE: Restauranteigenaar Phuket beboet 1,000 baht voor het niet duidelijk tonen van voedselprijzen

Phuket -

  Een eigenaar van een restaurant in Phuket Town kreeg een boete van 1,000 baht omdat hij de voedselprijzen niet duidelijk op een menu had vermeld.

Ons vorige verhaal:

Toeristen hebben naar verluidt geklaagd over voedselprijzen in een lokaal beroemd oud restaurant in Phuket Town, maar de eigenaar heeft ook gereageerd en verklaard dat vanwege de stijgende prijzen van ingrediënten en grote porties het bedrag redelijk is.

Ambtenaren van het Phuket Office of Commerce gisteren (8 augustus)th) inspecteerde het restaurant naar aanleiding van de klachten die vorige week op sociale media viraal gingen.

De naam van het restaurant is 'Go Song Kon Boran' (Go Song Ancient Man) en de naam van de eigenaar en de chef is Mr. Boonsert Jongraksawetta (Go Song).

Go Song legde de ambtenaar uit over het probleem: "Er waren 11 mensen, negen waren volwassenen en twee kinderen. Ze bestelden 11 gerechten waarvan de meeste in grote hoeveelheden zeevruchten waren. Ik had al met de klanten gesproken over voedselprijzen en dat ze afhankelijk zijn van grondstoffen die ik kocht op markten die nu duur en altijd anders zijn. Ik gebruik grote porties zeevruchten en de grootte van de gerechten hangt af van het aantal klanten.”

Go Song heeft echter een boete van 1,000 baht gekregen voor het niet duidelijk tonen van prijzen aan klanten. Go Song moet voedselprijzen op het menu laten zien, volgens Commerce-functionarissen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.