Toeristen klagen over voedselprijzen in het beroemde oude restaurant van Phuket

Phuket -

  Toeristen hebben naar verluidt geklaagd over voedselprijzen in een lokaal beroemd oud restaurant in Phuket Town, maar de eigenaar heeft ook gereageerd en verklaard dat vanwege de stijgende prijzen van ingrediënten en grote porties het bedrag redelijk is.

Het verhaal kwam aan het licht nadat een Thaise toerist vorige week een bericht plaatste in een Facebook-groep voor toerismerecensies in Phuket. De persoon verklaarde: "Er stonden geen prijzen op het menu. De meeste gerechten waren zeevruchten, wat normaal duur is, maar zo duur hadden we niet verwacht.”

De klant heeft kennelijk niet vooraf de prijs gevraagd en gewoon besteld.

De Phuket Express merkte op dat de persoon een handgeschreven rekening van het restaurant had gepost voor 11 gerechten voor een totaal van 10,460 baht. Het is een kleine lokale restaurantkraam in een grote versmarkt daar al meer dan 40 jaar. Vanwege de Thaise wet is de specifieke naam van het restaurant echter achtergehouden.

De restauranteigenaar, die ook een chef-kok is die bekend staat als 'Go Song', vertelde de Phuket Express dat hij al met de klanten heeft gesproken over voedselprijzen en dat ze afhankelijk zijn van grondstoffen die hij kocht van markten die nu hoog geprijsd zijn en altijd anders. Hij gebruikt grote porties zeevruchten en de grootte van de gerechten hangt af van het aantal klanten. Go Song zei ook dat hij de klanten had verteld dat hun bestelling duur zou zijn, maar ze stonden erop te bestellen, maar na het beëindigen van hun maaltijd waren ze teleurgesteld over de totale prijs.

De klant reageerde niet op de verklaringen van het restaurant en het lijkt erop dat de zaak voor nu is geregeld.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.