Illegale bijeenkomsten riskeren forse gevangenisstraffen van 2 jaar of boete van 40,000 baht, waarschuwt Thaise politie

FOTO: iLaw

Nationaal –

De Koninklijke Thaise politie waarschuwde op maandag 8 augustus het publiek voor grote bijeenkomsten en vermenging, aangezien ze 2 jaar gevangenisstraf of een boete van 40,000 baht kunnen krijgen voor het overtreden van de voorschriften om verspreiding van Covid-19 te voorkomen.

De plaatsvervangend politiewoordvoerder Krissana Pattanacharoen onthulde dat commissaris Suwat Chaengyodsuk de officiële instanties in het hele land de opdracht heeft gegeven om risicogebieden te inspecteren en toezicht te houden op activiteiten die grote bijeenkomsten omvatten.

Indien gevonden, zouden de autoriteiten dergelijke activiteiten kunnen verbieden als ze geen toestemming hebben van de gouverneur van Bangkok, de provinciale gouverneurs of de provinciale administraties, volgens de recente uitgave van de regering over het verbieden van samenkomst en grote bijeenkomsten en vermenging die Covid-19 veroorzaakt.

Dit omvat vreedzame bijeenkomsten van pro-democratische demonstranten, voegde de plaatsvervangend woordvoerder eraan toe. De demonstraties moeten echter vanaf augustus worden aangemeld en goedgekeurd door de BMA of de overheidsfunctionarissen.

Zo niet, dan kunnen de organisatoren worden aangeklaagd voor het overtreden van de Wet openbaar bestuur in noodsituaties met een maximum boete van 2 jaar gevangenisstraf en/of een boete van 40,000 baht. Desondanks benadrukte Krissana dat de regel niet specifiek bedoeld was om de vrijheid van meningsuiting of protesten in te perken, maar om ervoor te zorgen dat iedereen gezond was en om Covid te stoppen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.