Thai Tourism Authority stelt officieel verlenging van de openingstijden van uitgaansgelegenheden voor tot 4:00 uur in toeristische zones zoals Phuket en Pattaya

Thailand -

 Het ministerie van Toerisme en Sport zal officieel voorstellen aan het Centrum voor COVID-19 Situatieadministratie (CCSA) voor uitgaansgelegenheden worden vanaf dit hoogseizoen in oktober verlengd tot 4:00 uur.

De minister van Toerisme en Sport, de heer Phiphat Ratchakitprakarn, verklaarde aan de Thaise media: “Het ministerie van Toerisme en Sport zal de CCSA voorstellen om vanaf oktober de openingstijden van uitgaansgelegenheden in toeristische trekpleisters te verlengen tot 4:00 uur. Dit komt omdat deze tijd van het jaar het hoogseizoen van het toerisme zal zijn met veel toeristen. Toeristische steden die we hebben geïdentificeerd voor deze juridische verandering zijn Bangkok, Pattaya, Krabi, Phuket, Koh Samui en Chiang Mai.”

“De openingstijden zullen echter worden verlengd in specifieke zones in toeristische steden zoals Bangkok aan Khaosan Road, Walking Street in Pattaya en Bangla Road in Patong. De uitbreiding zou niet voor de hele stadsgrenzen zijn, maar eerder voor de drukste uitgaansgebieden.” voegde Phifat toe.

“We zullen dit idee volgende maand aan de CCSA voorstellen. Als ze akkoord gaan, gaat de urenverlenging in oktober in. Maar ook provinciegouverneurs moeten ermee instemmen.” concludeerde Phifat.

TPN merkt op dat dit slechts een voorstel is en dat het twijfelachtig is of het zou worden goedgekeurd na een grote recente nachtclubbrandshootout en bewaker doden van een klant in drie afzonderlijke incidenten in het hele land.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.