Thaise entertainmentmedewerkers klagen over vermeende illegale buitenlandse werknemers in Phuket

Phuket -

  Een vertegenwoordiger van entertainmentmedewerkers heeft een brief ingediend bij relevante functionarissen om vermeende illegale buitenlandse werknemers te onderdrukken.

De heer Prompiriya Thamuppatam, 37, ging op 5 augustus in de vroege namiddag met een brief naar het Damrongtham Center Phuket Office (kantoren van de Ombudsman).

De heer Prampiriya verklaarde via de brief: "Er zijn veel buitenlanders die toeristenvisa gebruiken en op uitgaansgelegenheden in Phuket werken als dj's, zangers, muzikanten, dansers, receptionisten, obers, serveersters, barmannen en barmanagers. Ze hebben geen werkvergunning. Velen van hen zijn al vele jaren te lang gebleven, maar geen enkele officier heeft deze kwesties gecontroleerd. Thaise arbeiders zijn hierdoor getroffen, omdat velen van ons werkloos zijn en potentiële banen worden ingevuld door buitenlanders. We hebben geen probleem met legaal tewerkgestelde, belastingbetalende buitenlandse werknemers, maar we hebben wel problemen met illegale werknemers die de broodnodige banen van Thaise staatsburgers overnemen.”

De directeur van het Phuket Provinciale Arbeidsbureau, de heer Pichit Singthongkam, vertelde The Phuket Express: "We zullen deze problemen rapporteren aan relevante functionarissen voor een onderzoek."

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.