Thailand meldt zijn vierde bevestigde geval van apenpokken, in Bangkok

Nationaal –

In Thailand's vierde geval van Monkeypox werd bevestigd dat het een Thaise vrouwelijke staatsburger was, 22, die nauw contact had met een buitenlandse man op een uitgaansgelegenheid in Bangkok.

Dr. Opas Karnkawinpong, de directeur-generaal van het Department of Disease Control, vertelde de Associated Press op vrijdag 5 augustus dat de vrouwelijke patiënt regelmatig de uitgaansgelegenheden in de hoofdstad een keer per week bezocht en naar verluidt nauw contact had met een buitenlander.

De patiënt begon op 29 juli lichte koorts te krijgen, maar bleef de locaties in hetzelfde gebied bezoeken met zowel Thaise als buitenlandse vrienden. De volgende dag begon ze naar verluidt blaren op haar armen en benen te krijgen voordat ze zich over haar hele lichaam verspreidde, inclusief de geslachtsdelen.

De 22-jarige patiënt zocht vervolgens op 3 augustus medische behandeling in een ziekenhuis in Samut Prakan. Haar monsters werden verzameld en getest bij de afdeling Medische Wetenschappen en de Faculteit der Geneeskunde van de Chulalongkorn University. De resultaten bewezen de detectie van het Monkeypox-virus op donderdag 4 augustus.

Ze is nu overgebracht naar het Bamrasnaradura Institute of the Department of Disease Control voor nauwkeurige observatie gedurende ten minste 21 dagen.

Ambtenaren van de ziektepreventie en -bestrijding en het ministerie van Volksgezondheid van Bangkok voeren gezondheidsonderzoeken uit om de risicovolle contacten van de patiënt, die haar kamergenoten en vrienden zijn, te volgen, evenals de vermoedelijke buitenlander die haar nauw contact was vanuit de locatie.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Pattaya News in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.