Thaise premier beveelt serieus onderzoek naar 'berg B'-brand in Chonburi, autopsie op lichamen vindt plaats in Bangkok

Chonburi – 

De Thaise premier Prayut heeft vandaag, 4 augustus, opdracht gegeven tot een serieus onderzoek naar... de brand in de 'Mountain B'-entertainmentlocatie in het Sattahip-gebied van Chonburi in de vroege ochtenduren, waarbij tot nu toe naar verluidt 13 mensen zijn omgekomen en 34 mensen gewond zijn geraakt.

De premier betuigde zijn medeleven en beval de relevante autoriteiten om dringend hulp en remedies te bieden aan de families van de overledenen en de gewonden, en om een ​​veiligheidsinspectie uit te voeren bij uitgaansgelegenheden in het hele land om herhaling te voorkomen.

Alle 13 lichamen, waaronder 9 mannen en 4 vrouwen, zouden vanavond naar het politieziekenhuis in Bangkok worden overgebracht voor een autopsie die morgenochtend zou worden uitgevoerd, vertelde kolonel Pongsakorn Thichot van het politiebureau voor forensische wetenschap vanmiddag aan de pers.

Het autopsieproces zou ongeveer een uur per lijk duren. De verwachting is dat alle resultaten binnen 1-2 dagen zullen zijn afgerond en dat de politie de lichamen zo snel mogelijk aan de families zal teruggeven voor een religieuze ceremonie.

Volgens het eerste onderzoek waren de meeste interieurelementen van de locatie volledig beschadigd, inclusief decoraties, toneelapparatuur, licht en geluid en plafonds. De oorzaak van de brand wordt momenteel onderzocht.

De locatie-eigenaar vertelde de politie tijdens het verhoor dat de kroeg onder de volksgezondheidsrichtlijnen alcoholische dranken mocht verkopen en schenken. De structuur van de locatie werd echter aangepast om een ​​gesloten ruimte te zijn zonder ongeoorloofde uitbreidingen en een goede nooduitgang.

Ze zeiden naar verluidt dat er gisteren een elektrisch probleem was, dus belden ze een elektricien om het verlichtingssysteem boven het plafond te repareren. De politie zou dan het onderzoek voortzetten of deze reparaties de oorzaak van de brand waren of niet.

Alle medewerkers en medewerkers van 'Mountain B', waaronder een elektricien die naar verluidt gisteren de verlichting is komen repareren, zijn vanmiddag op het politiebureau opgeroepen voor verhoor.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/