Overlevende slachtoffers van Mountain B-brand zeggen dat de pub één uitgang had terwijl compensatie voor slachtoffers werd beloofd

FOTO: Sawang Rojjana Sathan Sattahip

Pattaya —

Verschillende overlevende slachtoffers van de Mountain B-clubbrand zeiden dat de geluidsabsorberende schuimpanelen in het plafond vlam vatten, smolten en op de pubbezoekers beneden vielen, waarbij 14 mensen omkwamen die niet konden ontsnappen via een enige uitgang aan de voorkant van de pub.

Een vrouwelijk overlevend slachtoffer van de Mountain B-brand die tot nu toe 14 mensen heeft gedood, waaronder 13 in de kroeg en 1 in een ziekenhuis, is naar buiten gekomen om haar gruwelijke ervaring te uiten terwijl ze in de kroeg rondhing voordat de hel losbarstte.

"Ik was aan het drinken met mijn vriend in Mountain B", vertelde het slachtoffer aan een beroemde tv-presentator. “Het was rond middernacht; de pub was vrij donker, maar niet zo druk. Ik zat met mijn rug naar een muzikaal podium, drinkend en kletsend, en plotseling hoorde ik een oorverdovende knal die alle hoofden naar het podium wendde waar ook de band tot stilstand kwam.”

Zonder verwondingen op te lopen, vervolgde het overlevende slachtoffer: "Dit was toen het gebeurde. Een stuk plafond bedekt met vlammen viel op het podium en werd gevolgd door verschillende andere stukken, allemaal in vlammen als vuurregen. Mijn vriend en ik konden ontsnappen door de poort aan de voorkant omdat we er heel dicht bij zaten, maar vele anderen in de buurt van het podium konden het niet redden.”

De tv-presentator vroeg vervolgens aan de dj die het incident ook overleefde. "Ik had veel geluk, want ik ging naar het toilet buiten de pub en stond op het punt terug naar binnen te gaan toen ik mijn baas zag rennen en schreeuwen dat ik moest rennen," zei de DJ en ging grimmig verder, "ik volgde hem en rende, maar toen kwam hij gewoon terug in de brandende kroeg om anderen te helpen die het niet konden redden.

De zanger in deze kroeg die meestal op maandag speelde, zei op Facebook: "Wat ik altijd hoopte dat nooit zou gebeuren, gebeurde vandaag. Ik was altijd bang om in deze pub te spelen omdat het een enige, kleine uitgang aan de voorkant had. De deur achter het podium was meestal voor de band en ging meteen op slot nadat iedereen binnen was. Boven ieders hoofd waren ook veel schuimpanelen gebruikt om geluid te absorberen, dat brandbaar was. Elke maandag zag ik mezelf altijd voor me spelen in de Santika-pub, die lang geleden is afgebrand en veel mensen heeft gedood. Ik bid dat iedereen veilig en wel zal zijn."

"Imm", een andere zanger die gisteravond op de Mountain B zong, werd echter officieel dood verklaard samen met 14 oer.

Het Department of Disaster Prevention and Mitigation van Chonburi heeft een commandocentrum in de pub opgezet om de slachtoffers te helpen met financiële compensatie. In eerste instantie krijgen alle gewonden naar verluidt 4,000 baht of 13,300 als ze invalide raken door blessures. De familie van elk slachtoffer krijgt 29,700 baht of het dubbele als de overledene kostwinner is.

TPN merkte op dat Anuphong Paochinda, de minister van Binnenlandse Zaken van Thailand, naar verluidt geschokt was door het incident en zei dat deze locatie illegaal was gebouwd, niet over een juiste vergunning beschikte en meerdere keren met geweld werd gesloten wegens het overtreden van de wettelijke openingstijden.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.