Brand overspoelt beroemde pub in Chonburi/Sattahip-gebied, 13 doden en 34 gewonden

Satthip, Chonburi -

Er brak plotseling een enorme brand uit in "Mountain B", een beroemde pub in de wijk Sattahip. Naar verluidt kwamen 13 mensen om het leven, waaronder pubgangers, een zanger en een 17-jarige minderjarige, terwijl minstens 34 mensen gewond raakten.

Een video die gebruikers van sociale media doodsbang maakte, werd vanmorgen op 1 augustus om 5 uur 's nachts gepost en toont een verontrustend moment van verschillende pubbezoekers die uit de voorpoort van een brandende pub rennen terwijl ze bedekt zijn met vlammen, huilend van de pijn en griezelig over de grond rollen het vuur te blussen.

De enorme vlammen die in de video te zien zijn, overspoelden een bekende pub in de wijk Sattahip in Chonburi, genaamd "Mountain B", waar naar verluidt meer dan 100 pubbezoekers, personeel en zangers binnen zaten voordat de vlammen plotseling uitbraken.

Brandweerlieden met twintig brandweerwagens hadden bijna twee uur nodig om het vuur te blussen, dat zich naar verluidt zo snel verspreidde door het gebruik van geluidsabsorberende schuimpanelen en een kleine poort aan de voorkant voor slechts een luchtweg. Ook het achterhek achter het muziekpodium was volgens berichten op slot.

Als gevolg hiervan kwamen 13 mensen om het leven, waaronder pubgangers, een ingehuurde zanger van een mannelijke pub en een 17-jarige minderjarige, en raakten 34 anderen gewond. 23 overlevende slachtoffers (14 zwaargewonden) werden intensief behandeld in het Queen Sirikit Hospital. 9 slachtoffers (7 mannen en 2 vrouwen) waren in het Sattahip KM.9-ziekenhuis en 2 in het Wat Yansangwararam-ziekenhuis.

Pol. Maj. Gen. Atthasit Kitchahan, commandant van de provinciale politie van Chonburi, beval dat alle 13 lichamen naar het Instituut voor Forensische Geneeskunde van het Royal Thai Office moesten worden vervoerd voor een uitgebreide autopsie.

Dit gruwelijke incident deed veel Thaise gebruikers van sociale media denken aan een soortgelijk brandongeval in Santika Pub in het Ekkamai-district van Bangkok op 1 januari 2009, waarbij 61 mensen omkwamen en 225 gewond raakten, merkte TPN op.

Het incident wordt nog onderzocht en verdere updates zullen worden gemaakt zodra er informatie binnenkomt.

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/