UPDATE: Thaise vriendin van Duitse toerist met apenpokken negatief bevestigd

Phuket -

De Thaise vriendin van een Duitse toerist die het derde geval van apenpokken in Thailand heeft bevestigd in Phuket, testte negatief.

Ons vorige verhaal:

Thailand meldde op woensdag 3 augustus het derde bevestigde geval van Monkeypox, een Duitse toerist die naar verwachting de ziekte uit het buitenland zou hebben overgedragen.

Volgens de Thaise gezondheidsautoriteiten is vastgesteld dat zeven mensen een hoog risico lopen op apenpokken in Phuket en worden ze getest en gecontroleerd na het derde bevestigde geval van apenpokken, een Duitse toerist in Phuket.

Dr. Kusak Kukiattikoon, hoofd van het Phuket Provincial Public Health Office (PPHO) vertelde de Phuket Express: "Zijn vriendin, die een van de risicovolle nauw contactpersonen is, is bevestigd negatief van apenpokken.”

“De vrouw en zes anderen in haar familie worden echter uit voorzorg gecontroleerd en in totaal 21 dagen in quarantaine geplaatst.”

"De Duitse toerist die apenpokken als bevestigd geval heeft, wordt nu behandeld in een ziekenhuis met milde symptomen." Dr. Kusak concludeerde.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.