Budget Royal Thai Air Force voor aankoop F-35 straaljagers goedgekeurd door Budget Committee

Bangkok -

Het budget van 2023 miljard baht voor 3.69 van de Royal Thai Air Force voor de aankoop van F-35 straaljagers is op woensdag 2023 augustus goedgekeurd door de Begrotingscommissie 3.

Lokale media meldden vanmiddag dat de commissie de aanschaf van de straaljagers uit de Verenigde Staten met 45 tegen 22 stemmen heeft goedgekeurd. De luchtmacht kan echter alleen tot aankoop overgaan als ze akkoord gaan met de verlaging van het budget van de voorgestelde 738 miljoen baht naar 369 miljoen baht.

Het is de Force ook verboden om budgetwijzigingen door te voeren. En als het Amerikaanse Congres de aankoop niet goedkeurt, moet de Royal Thai Air Force het budget teruggeven.

Gistermiddag laat zei opperbevelhebber maarschalk Napadej Dhupatemiya dat hij de Begrotingscommissie 2023 wil bedanken voor het goedkeuren van de begroting van het aanbestedingsproject en voor het belang van de luchtmacht en haar missie om het land te verdedigen.

"We zouden de commissie en het publiek verzekeren dat de begroting op de meest efficiënte manier zou worden uitgevoerd en we zouden ons best doen om het inkoopproces transparant en controleerbaar te maken", voegde de officier eraan toe.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/