Phuket zoekt naar oplossingen om stranderosie te voorkomen na hoogwateroverstromingen

Maikhao, Thalang –

Ambtenaren van Phuket zoeken naar oplossingen voor stranderosie na overstromingen bij vloed op de stranden in Maikhao, in het district Thalang.

Ons vorige verhaal:

Sterke golven spoelden zeewater aan op een strandweg ten noorden van Phuket, wat vorige maand voor verkeersopstoppingen zorgde.

De gouverneur van Phuket inspecteerde de Thep Kasattri Road (nr. 402) in noordelijke richting in de buurt van het Sai Kaew-strand in Mai Khao nadat de vloed en sterke golven zeewater op de weg spoelden.

Een hoofdweg langs een strand in Mai Khao in Phuket was tijdelijk afgesloten vanwege vloed.

De bijeenkomst vond gisteren (3 augustus) plaatsrd) op het Phuket Natural Resources and Environment-kantoor onder leiding van de Phuket-vice-gouverneur Amnuay Pitsuwan.

De heer Amnuay zei: "De overstroming van de weg bij vloed van vorige maand heeft het verkeer en het risico op stranden en erosie van het wegdek aangetast."

“Sinds 2020 zijn de meeste stranden op een evenwichtig niveau. De totale afstand van stranderosie is 8.26 kilometer. Van die 0.16 kilometer is er sprake van ernstige erosie, terwijl 5.79 kilometer middelmatige erosie is en 2.30 kilometer milde erosie.” De heer Amnuay legde het uit.

“De stranderosie moet opnieuw worden onderzocht en bijgewerkt tot de huidige tijd en vergeleken worden met twee jaar geleden. Dan zullen we oplossingen vinden om stranderosie in de toekomst op te lossen,” voegde de heer Amnuay eraan toe.

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.