Medisch expert waarschuwt Thais om seksueel contact met buitenlanders te vermijden om Monkeypox-infecties te voorkomen, opmerkingen wekken woede van expats en buitenlanders online

Bangkok -

Dr. Amorn Leelarasamee, een lid van de Medische Raad van Thailand, waarschuwde op dinsdag 2 augustus het Thaise volk om seksuele groepsactiviteiten en seksueel contact met buitenlanders te vermijden om te voorkomen dat ze een apenpokkeninfectie krijgen.

Zijn opmerkingen wekten echter woede en verontwaardiging bij veel expats en buitenlanders online, van wie velen de opmerkingen discriminerend, xenofoob, racistisch en onverdraagzaam vonden.

De medisch deskundige verklaarde na de aankondiging van Monkeypox door de WHO dat de ziekte moeilijk onder controle te krijgen was, aangezien het een ziekte is die van dier op mens en van mens op mens kan worden overgedragen.

“Als het zich onder dieren verspreidt, zoals apen, konijnen en ratten, zal het moeilijk te beheersen zijn en zou de epidemie wijdverspreid worden en langer duren dan een infectie van mens op mens. En als Monkeypox-patiënten een andere onderliggende ziekte hebben, kan het virus dodelijk zijn,” verklaarde hij.

Om te voorkomen dat de apenpokken endemisch is in Thailand, adviseerde Dr. Amorn dat de regering streng toezicht zou moeten houden op bezoekers die vanuit het buitenland reizen, vooral uit landen met een hoog risico. Thaise mensen moeten voorzichtig zijn en seksuele activiteiten met buitenlanders op uitgaansgelegenheden vermijden, omdat ze het risico lopen op infectie.

De dokter vervolgde: “De beste preventie is om geen seks te hebben met mensen met een hoog risico. Ook al dragen ze condooms of hebben ze orale seks, er kan nog steeds een hoog risico op infectie zijn door contact met hen op te nemen.”

Buitenlandse commentaren waren vooral geïrriteerd over de arts die beweerde dat alle buitenlanders "hoog risico" waren, en merkte op dat iedereen de ziekte kon dragen, niet alleen buitenlanders.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/