Thailand meldt derde bevestigde Monkeypox-zaak die een Duitse toerist is in Phuket

Nationaal –

Thailand meldde op woensdag 3 augustus het derde bevestigde geval van Monkeypox, een Duitse toerist die naar verwachting de ziekte uit het buitenland zou hebben overgedragen.

Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van het Department of Disease Control, onthulde vanmorgen aan de Associated Press dat de laatste patiënt een 25-jarige Duitse staatsburger was die op 18 juli in Phuket aankwam. Zijn voorlopige resultaten van het ziekteonderzoek werden verondersteld besmet te zijn voordat hij Thailand binnenkwam. Het ministerie van Volksgezondheid is momenteel bezig met het monitoren van nauwe contacten en het opstellen van een gedetailleerd tijdschema voor ziekteonderzoek.

“De derde patiënt had koorts, gezwollen lymfeklieren en uitslag rond het genitale gebied. De symptomen zijn vrij duidelijk. Daarom zocht hij medische behandeling in een plaatselijk ziekenhuis. Omdat hij ook een geschiedenis had van reizen vanuit het buitenland, werden zijn monsters opgestuurd voor onderzoek naar Monkeypox,' sprak Dr. Opas.

De patiënt wordt nu nauwlettend in de gaten gehouden door medisch personeel en volksgezondheidsfunctionarissen. De directeur-generaal drong er bij het publiek op aan kalm te blijven, aangezien de ziekte niet gemakkelijk wordt opgelopen.

Hij voegde eraan toe: “Er bleken geen nauwe contacten van de eerste twee bevestigde gevallen besmet te zijn. Ze staan ​​echter nog 21 dagen onder gezondheidsobservatie. Twee patiënten herstelden ook zonder antiretrovirale therapie. Maar zo'n behandeling kan nodig zijn voor patiënten met een slecht immuunsysteem."

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.