UPDATE: Bewaker beschuldigd van moord nadat beschermheer sterft bij schietpartij in nachtclub Phuket

Phuket -

Een 35-jarige bewaker van een nachtclub in Phuket is beschuldigd van moord na een gewapende woordenwisseling met een clubganger eerder deze week.

Eerst onze vorige verhaal:

De politie van Phuket City werd gisterochtend (1 augustus) om 5 uur op de hoogte gebracht van het incident in een nachtclub op Bangkok Road in Talad Yai in de buurt van Saphan Hin.

Nu voor onze bijgewerkte sTory:

De politie van Phuket City meldt dat de verdachte, de heer Chaiwat 'Odd' Choowong, 35, zich gisterochtend ter plaatse heeft aangeboden met zijn wettelijk geregistreerd pistool en 14 kogels. Hij had echter geen verborgen of open draagvergunning, hoewel het wapen wettelijk eigendom was.

Hij wordt beschuldigd van moord en het dragen van een pistool en het openen van vuur in het openbaar zonder toestemming.

Odd beweert dat hij handelde uit zelfverdediging toen het slachtoffer hem probeerde aan te vallen met een drie meter lang zwaard nadat Odd hem naar verluidt had gezegd te stoppen met het lastigvallen van vrouwelijke klanten in de club na vermeende klachten.

Waar het zwaard vandaan komt, is onduidelijk, merkt TPN-media op.

Bij het ter perse gaan bleef Odd in hechtenis en bleef bij zijn verklaringen dat zijn acties uit zelfverdediging waren en van plan was de aanklacht wegens moord voor de rechtbank aan te vechten.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.