Jaarlijks Phuket 'Hungry Ghost'-festival wordt gehouden

PHUKET: Het jaarlijkse Thais-Chinese Phuket 'Hungry Ghost' of Por Tor festival wordt deze maand gehouden in Phuket in Phuket Town.

Het festival heet 'Por Tor' in Phuket, maar het is bij buitenlanders bekend als 'Hungry Ghost'. Thais-Chinezen in Phuket geloven dat de geesten van hun voorouders terug naar de aarde worden vrijgelaten om hun familie en familie te bezoeken in deze tijd van het jaar van de maankalender.

Een van de belangrijkste offers voor hun voorouders zijn rode schildpadcakes. Schildpadden vertegenwoordigen een goede gezondheid en een lang leven, terwijl rood ook de kleur van geluk is voor de Chinezen.

Het Por Tor-festival wordt normaal gesproken gehouden in Chinese heiligdommen in Phuket Town en enkele Chinese heiligdommen in Thalang. Normaal gesproken wordt er echter een groot festival gehouden in de Bang Naew Chinese Shrine op Phuket Road in Talad Yai in de buurt van Saphan Hin.

Dit jaar vindt het festival plaats vanaf 16 augustusth Tot augustus 26th. Er zullen veel traditionele Phuket-eetstalletjes, traditionele shows, concerten, lokale producten en meer zijn.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.