UPDATE: 40-jarige man in Phuket, verdacht van apenpokken, negatief getest

UPDATE: Phuket-

Een 40-jarige Thaise man die werd aangemerkt als een zorgwekkende persoon voor de resultaten van de apenpokkentest, bevestigt hem als: negatief.

Ons vorige verhaal:

Doktoren denken aanvankelijk echter dat hij mogelijk besmet is met waterpokken in plaats van met apenpokken.

Vandaag (28 julith) het hoofd van het Phuket Provincial Public Health Office (PPHO), Dr. Kusak Kukiattikoon, vertelde de Phuket Express: “We ontvingen het testresultaat van de realtime PCR van het apenpokkenvirus van de patiënt, waaruit blijkt dat negatief. De patiënt is NIET besmet met apenpokken.”

“Geen paniek en geloof geen geruchten. Volg de juiste informatie uit officiële bronnen.” Dr. Kusak concludeerde.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.