Thailand's tweede Monkeypox-patiënt bevestigd in Bangkok, meldt het ministerie van Volksgezondheid vandaag

Nationaal –

Thailand's tweede Monkeypox-patiënt werd gevonden in Bangkok, bevestigde minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul vanmiddag, 28 juli.

Dat vertelde de minister rond 2 uur aan Associated Press. dat het ministerie van Medische Wetenschappen de laboratoriumtest heeft onderzocht op een verdachte patiënt die nu is bevestigd als het tweede geval van Monkeypox in het land.

Volgens de autoriteiten is de patiënt een 47-jarige Thaise man, woonachtig in Bangkok, die een geschiedenis heeft van homoseksuele seksuele praktijken met een buitenlander. Naar verluidt begon hij op 12 juli verdachte symptomen te krijgen. Twee dagen later had hij naar verluidt koorts, pijn in het lichaam en gezwollen lymfeklieren. Een week later verscheen er naar verluidt uitslag op zijn geslachtsdelen, lichaam, gezicht, armen en benen. Daarom vroeg hij om onderzoek in het Wachira-ziekenhuis.

Momenteel wordt hij nog behandeld in het ziekenhuis. De autoriteiten voeren een gezondheidsonderzoek uit naar zijn nauwe contacten en nemen ze gedurende ten minste 21 dagen mee voor symptoomobservaties.

Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van het Department of Disease Control, voegde toe dat er nu 10 mensen zijn die nauw contact hebben en dat zijn familieleden in hetzelfde huis wonen. Ze worden nu allemaal getest. Ondertussen is het onderzoeksteam dringend op zoek naar meer van zijn contacten voor verder onderzoek.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/