Het Thaise Ministerie van Volksgezondheid trekt het bevel van de Thaise politie in om cannabisverkopers te arresteren zonder de juiste vergunning

Nationaal –

Het ministerie van Volksgezondheid heeft gisteravond, 27 juli, zijn brief aan de Koninklijke Thaise politie ingetrokken waarin wordt gevraagd om de arrestatie van verkopers van cannabis zonder een geldige vergunning, en zegt dat dit grondiger moet worden overwogen.

De eerder aan de commissaris-generaal van de Royal Thai Police gerichte brief noemde de autoriteiten om onmiddellijke juridische vervolging in te stellen tegen cannabisonderzoekers, verkopers, exporteurs en verwerkers die niet in het bezit zijn van wettelijke licenties.

Dr. Yongyot Thammawut, directeur-generaal van de afdeling Thaise Traditionele en Alternatieve Geneeskunde, vertelde de Associated Press gisteren dat de bestelling moet worden gecorrigeerd en verduidelijkt voor een beter wederzijds begrip, vooral op basis van vier zaken, waaronder:

1. mensen die marihuana voor medische doeleinden gebruiken, mogen niet worden beïnvloed.

2. Voorafgaand aan de bekendmaking mogen geen rechtsgevolgen of strafbare feiten worden gepleegd.

3. Elke actie van ambtenaren moet worden verduidelijkt en;

4. Cannabis en hennep zijn planten die nu waardevol worden voor economische en medische doeleinden. Door ze terug te duwen als verdovende middelen zullen de planten worden gedevalueerd, wat niet zou mogen gebeuren.

De terugroepactie is ook gericht op het bestuderen en aankondigen van cannabisbloemen en delen van de planten met een hoog THC-gehalte als gecontroleerde kruiden. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door directeur-generaal Yongyot en hoofden van provinciale gezondheidsdiensten.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/