Gelukkige verjaardag aan Zijne Koninklijke Majesteit de Koning van het TPN/Pattaya News-team

Thailand -

Deze donderdag 28 juli is het de 70e koninklijke verjaardag van koning Vajiralongkorn. De dag wordt ook erkend als een nationale feestdag met grote religieuze en koninklijke ceremonies om de verjaardag van de koning in het hele land te vieren.

Zijne Majesteit de Koning werd geboren op 28 juni 1952 in Ambara Villa, Dusit Palace, in Bangkok. Hij is de enige zoon, de tweede van vier kinderen, van koning Bhumibol Adulyadej en koningin Sirikit.

Op 20-jarige leeftijd werd hij tot kroonprins benoemd door zijn vader, Zijne Koninklijke Majesteit, de grote koning Bhumibol. Hij regeert als de koning van Thailand sinds 2016, toen zijn vader stierf na een regering van 70 jaar.

Op deze dag zijn overheidskantoren, waaronder immigratiediensten, en de belangrijkste bankfilialen in het hele land gesloten en zijn er ook andere bedrijfsstoringen mogelijk om de verjaardag van koning Vajiralongkorn te vieren. Portret- en symboolvlaggen van Zijne Majesteit de Koning zijn ook versierd in huizen, openbare gebouwen en bedrijven in het hele land om hun loyaliteit te uiten.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.