Ministerie van Volksgezondheid verleent Royal Thai Police autoriteit om vervolging in te stellen tegen illegale cannabisverkoop, maar er heerst verwarring

Nationaal –

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een dringende brief gestuurd aan de commissaris-generaal van de Koninklijke Thaise politie om onmiddellijk gerechtelijke vervolging in te stellen tegen cannabisonderzoekers, verkopers, exporteurs en verwerkers die niet in het bezit zijn van wettelijke licenties.

Volgens de brief heeft het Ministerie van Volksgezondheid de Koninklijke Thaise politie geïnformeerd om samen te werken met officieren om de wet op grond van artikel 46 van de Protection and Promotion of Traditional Thai Medicine Wisdom Act, BE 2542 (1999) te handhaven, arrestaties uit te voeren en door te gaan met juridische procedures. vervolging van een persoon of rechtspersoon die de genoemde wet niet naleeft in de volgende gevallen:

  1. Degenen die wettelijk geen cannabis mogen studeren
  2. Degenen die geen toestemming hebben gevraagd om cannabis te exporteren
  3. Degenen die wettelijk geen marihuana mogen verkopen
  4. Degenen die geen toestemming hebben gevraagd om cannabis te verwerken voor commerciële doeleinden.

Analyse:

TPN Media merkt op dat meer details van de aankondiging nog beperkt zijn, in exacte termen van wie de toestemming moet verlenen of wat het hebben van de toestemming betekent.

Het bevel verbiedt het gebruik van cannabis niet, dus privé roken of bezit is nog steeds legaal. Het bevel maakt in wezen gebruik van een kruidenwet uit 1999 om de verkoop en distributie van cannabis te controleren, waarbij wordt vermeld dat toestemming moet worden verleend door relevante instanties.

Onder deze eerdere kruidenwet waren de licenties over het algemeen 10,000 tot 20,000 baht, afhankelijk van het doel. Het is echter niet glashelder of het proces precies hetzelfde zou zijn en meerdere Thaise mediabronnen hebben gemeld dat Thaise apotheken en verkopers die vandaag proberen relevante gezondheidsafdelingen of licentieafdelingen te bereiken, zijn afgewezen of dat hun telefoontjes en e-mails niet zijn beantwoord , waarschijnlijk omdat de divisies net zo verrast zijn door de abrupte volgorde.

Sommige apotheken in Bangkok zijn tijdelijk gesloten of zijn gestopt met de verkoop van THC-producten, maar anderen hebben gezegd dat het voorlopig gewoon doorgaat. Weer anderen hebben advocaten om advies gevraagd.

Cannabisvergunningen, licenties en officiële toestemming bestaan ​​natuurlijk niet per se vanwege het feit dat definitieve cannabiswetten nog steeds worden opgesteld en gevormd door relevante parlementaire commissies, hoewel deze wetgevers hebben verklaard dat ze verwachten dat met het ontwerp klaar zal zijn eind deze maand aan het Parlement presenteren.

Als gevolg hiervan heeft het dringende bevel vraagtekens opgeroepen bij zowel wetshandhavers als cannabisverkopers/apotheken, waarbij velen meer duidelijkheid zochten bij wetshandhavingsinstanties of relevante gezondheidsinstanties en om te bespreken hoe legaal toestemming kan worden verkregen om cannabis te verkopen.

Eerder verklaarde minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, dat er geen weg terug zou zijn op de decriminalisering van cannabis, ondanks herhaalde protesten van artsen en religieuze groeperingen. Het dringende bevel om toestemming te vragen om cannabis te verkopen, lijkt echter een poging tot een noodmaatregel om het toenemende aantal pop-upverkopen en kraampjes, vooral in toeristische gebieden, te pauzeren totdat de definitieve wetten zijn voltooid.

Ondertussen verklaarde de Koninklijke Thaise politie dat ze later deze week een ontmoeting zouden hebben met het ministerie van Volksgezondheid om ook duidelijkheid te krijgen over het bevel voordat enige vorm van handhaving wordt toegepast. Het bevel lijkt de politie even overrompeld te hebben, merkt TPN op.

TPN zal verdere updates geven over dit zich ontwikkelende verhaal zodra deze beschikbaar komen.

Mag een afbeelding van tekst zijn

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Een Covid-19-verzekering nodig voor uw volgende reis naar Thailand? Klik hier.

Volg ons op Facebook

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.