UPDATE: Gewapende bankrover Rawai geeft motief en beweert dat hij financiële problemen had tijdens de Covid-19-pandemie

Rawai, Phuket –

Een gewapende bankrover die gisteren een bank beroofde in een winkelcentrum in Rawai voordat hij er met 160,000 baht vandoor ging, is gearresteerd en heeft nu zijn motief onthuld. Volgens hem gaf hij toe dat hij tijdens de Covid-19-pandemie financiële problemen had en dat hij voelde dat hij geen andere keuze had dan een bank te beroven om schulden terug te betalen.

Onze vorige verhalen:

De politie van Chalong werd vanmiddag (1 juli) om 00:25 uur op de hoogte gebracht van het incident bij een bank in een winkelcentrum in Rawai, district Mueang Phuket. Bankpersoneel vertelde de politie dat de verdachte er met 160,000 baht cash vandoor ging.

Een gewapende bankrover die vanmiddag een bank beroofde in een winkelcentrum in Rawai voordat hij er met 160,000 baht vandoor ging, is binnen zes uur gearresteerd.

De commandant van de provinciale politie van Phuket, luitenant-kolonel Sermpan Sirikong, vertelde The Phuket Express vandaag (26 juli)th), “De verdachte vertelde ons dat hij vroeger een kruidenierswinkel en een Somtam-restaurant had. Hij kampt met financiële problemen tijdens de Covid-19-pandemie. Hij had eerder geld geleend van zijn vrienden.”

"Hij was nerveus om contant geld bij elkaar te krijgen voordat hij besloot een bank te beroven, omdat hij geld nodig had om zijn vrienden terug te betalen. Hij betaalde al zijn schuld met het gestolen geld onmiddellijk nadat hij de bank had beroofd.” verklaarde Sermpan.

“Hij wordt verdacht van diefstal. We sporen al het geld op dat hij aan zijn medewerkers heeft gegeven om terug te geven aan de bank.” concludeerde Sermpan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.