Zuid-islamitische leiders dringen aan op verdere gecoördineerde actie tegen de Thaise regering nadat ze ontevreden waren over de decriminalisering van cannabis

Zuid-Thailand –

Zuid-islamitische leiders zijn van plan om aan te dringen op meer actie tegen de Thaise regering om te eisen dat marihuana wordt teruggestuurd naar de lijst met verdovende middelen, omdat ze zeiden dat ze geen reactie hebben ontvangen van Thaise regeringsfunctionarissen nadat ze vorige week hun eisen hadden ingediend.

Sakriya Binsaela, voorzitter van het Islamitisch Comité van Songkhla, zei namens de zuidelijke islamitische gemeenschap dat de supporters elke vrijdag activiteiten zouden organiseren om de regering onder druk te zetten in alle 300 moskeeën in vijf zuidelijke provincies, namelijk Songkhla, Yala, Pattani, Narathiwat en Satijn.

De startdatum wordt later bekend gemaakt, vertelde Saktiya aan Thai PBS.

Dit volgde acties van vorige week van de islamitische groeperingen in Satun, Songkhla en andere zuidelijke provincies die diende een petitie in waarin de regering werd aangespoord om de decriminalisering van cannabis en hennep te herzien. Tot op heden is er echter nog steeds geen reactie.

Op maandag 25 juli bracht de Royal Society of Thailand ook een verklaring uit waarin ze zich verzette tegen het liberale gebruik van marihuana en er bij de staat op aandrong om controlemaatregelen voor medisch gebruik te implementeren volgens internationale normen.

De verklaring verzocht de regering ook om strikt toezicht te houden op en toezicht te houden op het openbare gebruik en de bijwerkingen van cannabis en met cannabis doordrenkte producten om in de toekomst langetermijngevolgen van marihuana voor de gezondheid, de samenleving en de natie te voorkomen.

Gisteravond, 25 juli 2022, de commissie die definitieve wetten voor cannabis opstelde, verwierp echter in wezen, zij het beleefd, de zorgen en eisen van artsen en islamitische groeperingen.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/