Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Eerste geval van apenpokken in Thailand gevonden in Phuket, Bangla Road en Old Phuket Town nog steeds druk, goudzoeker gearresteerd en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is onze wekelijkse rubriek waarin we de beste lokale verhalen in ons gebied Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phukete.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 18 juli 2022 tot en met zondag 24 juli 2022.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een 27-jarige Nigeriaanse man in Phuket is bevestigd als de eerste officiële infectie van apenpokken in Thailand.

De mannelijke patiënt is Nigeriaan, 27. Hij begon een week eerder symptomen te krijgen met koorts, hoesten, keelpijn, loopneus, gezwollen lymfeklieren en een rode uitslag vanaf zijn geslachtsdelen tot aan zijn gezicht, lichaam en armen.

Een Nigeriaanse man in Phuket waarvan is bevestigd dat hij Thailand's eerste officiële infectie van apenpokken is, wordt opgespoord door de Thaise politie nadat functionarissen hem niet konden bereiken en de man is verdwenen. Nu is ontdekt dat de man geen recente toerist is, maar sinds vorig jaar te lang blijft.

Volgens meerdere andere Thaise media en wetshandhavingsbronnen is een buitenlandse man, geïdentificeerd als Thailand's eerste geval van apenpokken, illegaal via natuurlijke kanalen naar Cambodja gevlucht.

Een Nigeriaanse man die werd bevestigd als de eerste officiële infectie van apenpokken in Thailand, werd gearresteerd in Cambodja.

Alle 19 personen met een hoog risico die nauw contact hebben, zijn bevestigd negatief van apenpokken.

2. Bangla Road in Patong is nog steeds druk, ondanks dat Thailand's eerste geval van apenpokken eerder werd bevestigd als een bezoek aan het gebied in Phuket.

De Phuket Walking Street Sunday Market, ook wel bekend als 'Laad Yai', is nog steeds vol met Thaise en buitenlandse toeristen, ondanks dat eerder bevestigd werd dat Thailand's eerste geval van apenpokken het gebied in Phuket heeft bezocht.

Uit online opiniepeilingen onder gebruikers van TPN-media blijkt dat de meeste lezers zich geen zorgen maken over apenpokken als een ziekte, maar velen zijn bezorgd dat de centrale overheid beperkingen of maatregelen oplegt die de horeca en de toeristenindustrie kunnen schaden.

3. Een vermeende dief, oorspronkelijk afkomstig uit de provincie Phang-nga, werd op zaterdag 23 juli gepakt, nadat hij werd gezocht voor het stelen van een gouden ketting afgelopen woensdag.

De 40-jarige vermeende dief, alleen aan de pers onthuld als Kaew, stal naar verluidt een 1 baht gewogen gouden ketting van een 25-jarig slachtoffer voor de markt in de buurt van Bangkok Hospital Phuket, in Talat Yai Subdistrict op julij 20e.

4. Lokale bewoners in Rawai namen deel aan een tsunami-evacuatieoefening op 20 julith.

De boor kwam daarna de gouverneur van Phuket heeft relevante functionarissen opgedragen om op de hoogte te blijven en de aardbevingen in de oceaan nauwlettend in de gaten te houden.

5. Meer dan 70,000 Indiase toeristen bezochten Phuket in de afgelopen drie maanden en de meesten van hen houden van maritieme activiteiten en de oude binnenstad van Phuket, zeggen functionarissen van de oude stad.

Meer dan 20,000 passagiers komen nu per dag aan op de internationale luchthaven van Phuket sinds de Thailand Pass werd geannuleerd en de grensbeperkingen de afgelopen maanden werden opgeheven.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor je steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.