Minder toeristen en locals die apengezichtspunt bezoeken op Koh Sirey, Phuket, zeggen fruitverkopers, apenpokken beschuldigd

Phuket -

Fruitverkopers bij het uitzichtpunt van de apen op Koh Siray zeggen dat minder toeristen en de lokale bevolking fruit voor apen hebben bezocht en gekocht en de verkopers geven de schuld aan apenpokken, hoewel het niet de apen zijn die verantwoordelijk zijn voor de huidige verspreiding van de ziekte wereldwijd.

Ons vorige verhaal:

Gisteren (25 julith) Dr. Kusak vertelde de Phuket Express: "Alle 19 nauw contact met een hoog risico is bevestigd" negatief van apenpokken.”

De verslaggevers van Phuket Express bezochten gisteren het Monkey Viewpoint op Koh Sirey in Rassada, district Mueang Phuket. Er zijn ongeveer 200 apen bij het uitkijkpunt bij een mangrovebos.

Fruitverkopers vertelden de Phuket Express: "Er zijn de afgelopen week minder mensen die fruit voor apen kopen. Ze zijn misschien bang voor apenpokken. Zelfs tijdens door Covid -19 verplichte sluitingen en beperkingen waren er hier meer mensen die fruit voor apen kochten. Sommige fruitverkopers hier in de buurt geven ook overgebleven fruit aan apen. Dus de apen verhongeren nog steeds niet.”

Een koper vertelde de Phuket Express: "We gooien fruit naar apen. We blijven ver van ze en raken ze niet aan. Daarna wassen we onze handen.”

Zoals opgemerkt, zijn de apen zelf echter niet de oorzaak geweest van de wereldwijde verspreiding van Covid-19.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.