40-jarige man in Phuket geïdentificeerd als persoon van zorg voor apenpokken, hoewel artsen aanvankelijk denken dat hij in plaats daarvan waterpokken heeft

Phuket -

Een 40-jarige Thaise man heeft een bloedtest uitgevoerd nadat hij was aangemerkt als een persoon van zorg voor apenpokken vanwege naar verluidt verdachte symptomen. Doktoren denken aanvankelijk echter dat hij mogelijk besmet is met waterpokken in plaats van met apenpokken.

De directeur van het Vachira Phuket Hospital Dokter Weerasak Lorthongkam vertelde de Phuket Express: “De 40-jarige Thaise patiënt ligt nu in het Vachira Phuket Hospital in Phuket Town. De man heeft geen geschiedenis met betrekking tot de Nigeriaanse man. In feite is deze man vooral een huismus, werkt niet in de toeristenindustrie of gaat niet naar risicovolle uitgaans- of servicelocaties en blijft gewoon thuis bij zijn gezin.”

“In dit stadium dachten artsen dat hij misschien besmet was met waterpokken in plaats van met apenpokken. Zijn bloed wordt echter positief getest. Hij wordt nu in quarantaine geplaatst in ons ziekenhuis. Raak alsjeblieft niet in paniek." verklaarde Weerasak.

De patiënt werd niet geïdentificeerd vanwege zijn eigen privacy, maar werd beschreven als een 40-jarige Thaise staatsburger en inwoner van Phuket die zich in een ziekenhuis meldde met symptomen die leken op een pokken. Hij heeft echter geen gezwollen lymfeklieren, aldus de dokter.

De testresultaten zouden binnen een paar dagen beschikbaar zijn, verklaarde Weerasak, en de patiënt werkte mee in quarantaine.

TPN merkt op dat dit veel coöperatiever is dan het eerste geval van apenpokken in Thailand dat was een Nigeriaanse man die illegaal naar Cambodja vluchtte en prompt werd gearresteerd. Hij blijft in Cambodja medische behandeling krijgen vanaf de tijd van de pers.

.-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.