Toeristen die nog steeds massaal naar Walking Street in de oude stad van Phuket trekken, zeggen dat de meesten zich "nul" zorgen maken over apenpokken

Phuket -

De Phuket Walking Street Sunday Market, ook wel bekend als 'Laad Yai', is nog steeds vol met Thaise en buitenlandse toeristen, ondanks dat eerder bevestigd werd dat Thailand's eerste geval van apenpokken het gebied in Phuket heeft bezocht.

Ons vorige verhaal:

Een 27-jarige Nigeriaanse man in Phuket is bevestigd als de eerste officiële infectie van apenpokken in Thailand.

Een Nigeriaanse man in Phuket waarvan is bevestigd dat hij Thailand's eerste officiële infectie van apenpokken is, wordt opgespoord door de Thaise politie nadat functionarissen hem niet konden bereiken en de man is verdwenen. Nu is ontdekt dat de man geen recente toerist is, maar sinds vorig jaar te lang blijft.

Meerdere nieuwsbronnen melden dat een Nigeriaanse man die is bevestigd als Thailand's eerste officiële infectie van apenpokken en zijn verblijfsduur heeft overschreden, Phuket al heeft verlaten.

Volgens meerdere andere Thaise media en wetshandhavingsbronnen is een buitenlandse man, geïdentificeerd als Thailand's eerste geval van apenpokken, illegaal via natuurlijke kanalen naar Cambodja gevlucht.

Een Nigeriaanse man die werd bevestigd als de eerste officiële infectie van apenpokken in Thailand, werd gearresteerd in Cambodja.

Gisteren (24 julith) gingen de Phuket Express-verslaggevers naar de Phuket Walking Street Sunday Market in de oude stad Phuket. Veel Thaise en buitenlandse toeristen werden als normaal aangetroffen.

Verkopers zeiden dat ze zich geen zorgen of bang waren voor de apenpokken en de meeste toeristen zijn Indiërs en Arabieren die met gezinnen reizen.

Toeristen deelden ook dezelfde mening, hadden weinig tot geen zorg voor apenpokken en zeiden zowel in discussies met de lokale pers als in enquêtes, waaronder een informeel onderzoek uitgevoerd door TPN-media op onze sociale-mediakanalen, dat ze niet bang waren voor apenpokken.

Sommige mensen maakten zich echter zorgen over de Thaise regering die mogelijk beperkingen of maatregelen doorvoerde die een krachtige impact zouden kunnen hebben op het toerisme, een industrie die zich net begint te herstellen na iets meer dan twee jaar van Covid19-mandaten en grenssluitingen die de economisch belangrijke horeca- en toeristenindustrie in feite platlegden .

Voorlopig heeft de Thaise regering echter een lichte benadering gekozen, door te zeggen dat ze de contacten van de bevestigde zaak opsporen en in quarantaine plaatsen en het toezicht opvoeren, maar geen plannen hebben om economisch verwoestende grensbeperkingen en verplichte tests of sluiting van bedrijfssectoren op dit moment in te voeren. tijd.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2022!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.