Thaise Marijuana Act Beschouwingscommissie verwerpt verzoekschriften voor opschorting van decriminalisering, neemt zorgen weg

FOTO: Thaipost

Bangkok -

De Marijuana Act Consideration Committee heeft het medisch personeel van het Ramathibodi Hospital en verschillende groepen, zoals islamitische organisaties in het zuiden van Thailand, bedankt nadat ze hun bezorgdheid hadden geuit over de wetvrije periode van decriminalisering van marihuana en er bij de overheid op hadden aangedrongen hiertegen op te treden.

Dit volgde op de verklaring van de Thaise Forensic Medical Association op zondag 24 juli, waarin de namen van 851 vertegenwoordigers van inwonende artsen, medische docenten en medische alumni van de Faculteit der Geneeskunde van het Ramathibodi-ziekenhuis om er bij de regering op aan te dringen om de wetvrije status onmiddellijk af te schaffen.

Commissievoorzitter Supachai Jaisamut antwoordde vandaag, 25 juli, dat het ministerie van Volksgezondheid altijd prioriteit heeft gegeven aan de openbare veiligheid en heeft een aankondiging gedaan om de volksgezondheid te beschermen, vooral voor tieners onder de 20 jaar.

De commissie onderzoekt momenteel hoe jonge generaties cannabis en hennep gebruiken in de medische systemen. Tot nu toe leek het geen significante implicaties te hebben, wat betekent dat de eerdere aankondigingen rechtmatig waren.

Supachai bedankte ook het medische team en verzekerde hen dat hun bedoeling hetzelfde is - om de wet zo snel mogelijk te bespoedigen om de wetvrije periode af te sluiten.

“Deze huidige situatie veroorzaakt niet zoveel problemen voor de samenleving en de jeugd dat ze buiten de controle van de overheid vallen. De commissie zal de overweging van het marihuana-wetsvoorstel echter zo snel mogelijk versnellen en voortzetten. Ik dacht dat de overweging eind deze maand zal zijn afgerond. Daarna wordt het concept ter goedkeuring aan de raad voorgelegd', aldus de voorzitter.

TPN merkt op dat dit alle onmiddellijke verzoeken om de decriminalisering van marihuana in Thailand voorlopig stop te zetten, op te schorten of ongedaan te maken, lijkt stop te zetten.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Pattaya News in 2022!

National News Writer bij The Pattaya News van september 2020 tot oktober 2022. Nop is geboren en getogen in Bangkok en vertelt graag verhalen over haar geboortestad door middel van haar woorden en foto's. Haar educatieve ervaring in de Verenigde Staten en haar passie voor journalistiek hebben haar oprechte interesse in de samenleving, politiek, onderwijs, cultuur en kunst gevormd.